Rotter i dit kloaksystem

Kloaksystemerne er ideelle for rotter at leve i. Derfor er der rotter i kloakkerne. Problemet opstår, hvis rotterne finder ind i dit kloaksystem og gnaver huller i rørene for at bygge rede. Dette medfører ofte forstoppede kloakker, da de smider en masse skidt tilbage i kloakrøret. Det kan også medføre utætte kloakrør, hvilket kan være svært at opdage.

Oplever du at dit toilet eller afløb ofte er stoppet til, så er det en god ide at få en fagmand til at kigge det efter og vurdere det videre forløb. Hvis skaden allerede er sket, vil din forsikring i langt de fleste tilfælde dække. En tv-inspektion vil hurtigt kunne afsløre, hvorvidt du har problemer med rotter i dit kloaksystem.

Har du døde kloakledninger eller nedlagte kloakrør, er det en god ide at få indsat en rotteprop, der sikrer, at rotter ikke kan bygge rede og yngle i denne del af kloaksystemet.

Hvis du observerer huller omkring dæksler og brønde, eller hvis du har fliser, der synker, kan det også være tegn på rotter. Derudover kan en pludselig opstået kloaklugt ved afløb også være tegn på rotter i dit kloaksystem.

Ring til Lars fra Højfyns Kloakservice på 42 17 02 21, hvis du har mistanke om rotteproblemer i dit kloaksystem.

 

Se også Lars Jacobsens gode råd vedrørende bl.a. Vandbesparende ToiletterStoppet Toilet og Vand i Kælderen.